tirsdag 27. august 2013

Helse: Bruk av E-siggaretter!


Det er ventelig at bruk av e-sigaretter vil virke langt mindre helseskadelig enn røyking av vanlige sigaretter, fordi den som damper bare får i seg nikotintåke sammen med kald damp av løsningsmidlene og smakstilsetningen. De identifiserte skadelige stoffene fra sigarettrøyk, særlig lungesværtende tjære og de kreftfremkallende stoffene som oppstår ved røykingen, er ikke til stede. (Som karbon-monooksyd, formaldehyd, acrolein, blåsyre, arsen, polysykliske aromatiske karbon-vannstoffer; tilsammen er flere enn 80 kreftfremkallende stoffer identifisert.) Heller ikke omgivelsene plages av e-sigaretten. I Storbritannia er det eksempelvis tillatt å dampe elektroniske sigaretter innendørs på offentlig sted.
Det er ikke bevist gjennom målrettede langtidsstudier at e-væskene med smakene er uskadelige, men det er heller ikke funnet konkrete lidelser som kan settes i forbindelse med damping.
Problematikk rundt legalisering og handel med e-sigaretter og nikotinholdig væske er oppstått fordi e-sigaretten utgjør en ny måte å innta nikotin på (det foregår ingen forbrenning og baserer ikke på tobakksplanten) og derfor faller utenfor gjeldende lovverk på forskjellige vis. I tillegg er virkningen av e-væskens forskjellige komponenter kjent heller for oralt inntak enn inntak via lungene.
                                                                                                                  Kilde: Wikipedia




Vil også anbefale å lese denne artikkelen fra NRK nettsider: NRK - E-røyk nesten helt ufarlig






Sluttet selv å røyke i mai 2013, og har dampet siden. Helsegevinstene jeg har fått etter røykeslutt er mange: Bedre kondisjon, ingen røykehoste, ikke slim i hals, bedre ånde (sier kona ), mye bedre smak- og luktesans, generellt bedre helse. Det er helt utrolig hvor mye dritt tobakksigaretten gjør med kroppen. Damper du så mye du skal, får du INGEN sug etter sigaretter, det var nesten for lett å slutte når jeg har dampen. Anbefaler ALLE røykere å prøve damping, å legge den vemmelige kreftpinnen på hylla en gang for alle :) LYKKE TIL!

Vape On!

1 kommentar:

Anonym sa...

Vel sagt.....WORD :)